24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456

Tijdens de maand van het gebit wordt er landelijk meer aandacht besteed aan gebitsproblemen bij honden en katten. Net als mensen kunnen ook onze viervoeters last krijgen van het gebit, al geven sommige dieren dat slecht aan.

Een aantal symptomen welke kunnen duiden op gebitsproblemen zijn:

  • Een stinkende adem
  • Rood of zelfs bloedend tandvlees
  • Moeite met eten
  • Overmatig speekselen
  • Ontstekingen elders in het lichaam

Gebitsproblemen zijn erg pijnlijk voor huisdieren en we zien ze helaas veel voorbij komen in de praktijk. Het merendeel van de problemen begint met een ontsteking van het tandvlees. Deze ontsteking wordt veroorzaakt door bacteriën in tandplak, een kleverige laag op de tanden en kiezen. Tandplak dat niet verwijderd wordt door het eten van harde brokken of door poetsen, kan tandvleesontsteking veroorzaken.

Eén van onze specialisaties in de praktijk is de gebitsverzorging en gebitsbehandelingen bij huisdieren. Om ook u als eigenaar meer te betrekken en meer kennis te geven over de stand van zaken van het gebit van uw hond of kat hebben wij deze maand een speciale actie:

In de hele maand februari kunt u het gebit van uw huisdier gratis laten beoordelen door één van onze assistentes. Zij zal het gebit uitgebreid bekijken en door middel van een teststrip de gezondheid van het tandvlees testen. Het testresultaat zal vervolgens met u besproken worden en u ontvangt een advies op maat.

U kunt online heel gemakkelijk een afspraak inplannen bij één van onze assistentes. Afspraak Maken Uiteraard zijn wij ook telefonisch beschikbaar.

U bent van harte welkom!

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2023 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba