24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456

Waar wij mensen vaak uitkijken naar de feestdagen, kan het voor onze dieren juist stress veroorzaken. Zeker Oud en Nieuw met al het vuurwerk veroorzaakt vaak angst bij honden. Om de jaarwisseling van uw huisdier zo rustig mogelijk te laten verlopen, geven wij hieronder een aantal tips:  

  • Laat uw hond tijdig uit, aan de riem, bij voorkeur voor 21.30u;   
  • Houd uw hond in een rustige en vertrouwde omgeving;  
  • Sluit de gordijnen, laat het licht aan en zet de radio of tv aan, zodat prikkels van buiten minder opvallen;  
  • Laat uw hond niet alleen;  
  • Laat uw hond zelf een veilige plek zoeken of biedt deze aan in de vorm van bijvoorbeeld een (met dekens bedekte) bench.  
  • Troosten mag. Aaien werkt stress verlagend. Laat de hond bij u zitten, wees blij dat hij steun zoekt bij iemand die hij vertrouwt. Negeren maakt dat hij zich nog ellendiger voelt.  
  • Zorg voor afleiding tijdens de ‘piek’ van het vuurwerk, bijvoorbeeld door middel van hersenwerk.  
  • Mocht uw hond erg angstig zijn en heeft u de mogelijkheid, dan kunt u ervoor kiezen om naar een rustige plek te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiepark in een bosrijke omgeving.   

U kunt uw hond met de volgende middelen, welke wij op voorraad hebben, ondersteunen:  

Telizen: 

Telizen is een natuurlijk product, het bevat L-theanine wat van nature in groene thee voorkomt. Het geeft via een drietal wegen het signaal ‘ontspanning’ af op hersenniveau. Het verdient aanbeveling om hier ruim voor de jaarwisseling mee te starten, minimaal een maand van tevoren. Maar ook korter van tevoren kan het nog stress verminderen. 

MPS Top-shirt:  

Dit shirt is inzetbaar bij angst- en stressproblemen.  Met de verstelbare band kan een constante druk rondom de borstkas worden toegepast. Deze druk heeft een kalmerend effect op de meeste dieren. Hier moet tijdig mee begonnen worden zodat de hond went aan het dragen van het shirt.   

Bij (zeer) angstige honden is er medicatie mogelijk. Bij het voorschrijven van deze medicatie is het belangrijk dat uw dier in goede gezondheid verkeerd en dat uw huisdier het afgelopen half jaar door één van onze dierenartsen is gecontroleerd.   

Sileo:   

Sileo is een product dat helpt ter vermindering van acute angst en stress die samenhangt met geluid. Het is een plakkerige gel die toegediend wordt op het mondslijmvlies. Het advies is om Sileo toe te dienen wanneer de eerste tekenen van angst vertoond worden.  

Pexion: 

Pexion tabletten verminderen onrust en angst, veroorzaakt door harde geluiden.  Een voordeel van pexion is dat er 3 dagen voor Oud en Nieuw mee gestart kan worden.  

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen u uiteraard adviseren welk middel het best geschikt is voor uw hond.  

Huisdierenpraktijk Beilen, Eursingerweg 10, 9411 BB Beilen, 0593 522456, www.huisdierenpraktijkbeilen.nl  

  

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2022 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba