24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456

Het zonnetje komt steeds vaker tevoorschijn en de temperaturen schieten omhoog. Heerlijk genieten dus na de koude wintermaanden. Helaas brengt het mooie weer ook wat onaangename gasten met zich mee, zoals de vlooien en teken. Beide beestjes zijn erg vervelend voor u en uw huisdier. Hoog tijd dus om deze kriebelbeestjes aan te pakken! 

Vlooien zijn kleine beestjes welke met het blote oog soms moeilijk te zien zijn. Ze springen van dier tot dier en voedden zich met bloed. Vlooien kunnen zich enorm snel vermenigvuldigen en leggen honderden eitjes in de vacht en omgeving. Honden en katten, welke last hebben van een vlooienplaag, zullen zich vaak likken, bijten en krabben. 

Waar vlooien vooral veel jeuk veroorzaken, kan de teek nog meer invloed hebben op de gezondheid van uw dier. Teken leven vooral in beboste gebied, denk hierbij aan plekken met veel struiken, bomen en plekken met hoog gras. Een teek is, vooral als ze zich net aan de huid hebben gehecht, erg klein en hierdoor soms lastig te vinden. Een tekenbeet kan vervelende gevolgen hebben; een lichte huidirritatie, een ontsteking en soms zelfs abcesvorming op de plaats van de beet. Ook kunnen ze nare besmettelijke ziektes overbrengen zoals borreliose (ziekte van Lyme) of anaplasmose.  

Voorkomen is beter dan genezen, het is dus van belang om uw huisdier preventief te behandelen tegen vlooien en teken! We hebben een groot assortiment aan verschillende anti-vlo en tekenmiddelen. Hierbij kunt u denken aan pipetten, tabletten en banden, met een werkingsduur van 1 maand, 3 maanden en 7 maanden.  

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2022 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba