24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456
Meten is weten

Pre operatief bloedonderzoek

Meten is weten

Pre operatief bloedonderzoek

Vooral bij oudere dieren is een bloedonderzoek voorafgaand aan de narcose heel waardevol. Middels de uitslagen van dit bloedonderzoek weten we hoe de gezondheid van deze oude patiënt is. Soms zien we afwijkingen. Hierbij kunt u denken aan een verminderde nier- of leverfunctie of anemie (verminderde hoeveelheid rode bloedcellen). Ook controleren we katten op een verhoogde schildklierfunctie.

Mochten we afwijkingen bij uw huisdier aantreffen dan zullen we met u overleggen of we de behandeling kunnen uitvoeren met een aangepast narcose beleid of dat het juist beter is om eerst verder onderzoek te doen naar een eventuele onderliggende aandoening. 

Uiteraard overleggen we alles met u als eigenaar en maken we samen een passend plan voor uw huisdier.

Vaak horen we in de spreekkamer dat mensen het niet aandurven hun ‘oude’ dier nog onder narcose te laten brengen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende opties om zorg te dragen voor een veilige narcose, óók voor de oudere dieren. En onze ervaring is dat het merendeel van onze oudere patiënten die een gebitsbehandeling moeten ondergaan hier erg van opknappen.

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2024 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba