24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456
Gebitsbehandeling en dan?

Onze werkwijze

Onze werkwijze

De intake

Als u denkt dat uw huisdier een gebitsprobleem heeft of u wilt het gebit van uw huisdier hierop laten controleren, dan kunt u een afspraak maken voor een intake. Tijdens deze afspraak controleren we uw huisdier op algehele gezondheid en nemen we de ziektegeschiedenis door. Samen met u kijken we dan het gebit na en wegen we af of een gebitsbehandeling voor uw huisdier noodzakelijk is. We zullen u ook een inschatting van de kosten geven. De intake kan ook tijdens een regulier consult of vaccinatie afspraak plaatsvinden.

 

Bloedonderzoek

Voor de behandeling van oudere dieren is ons advies om eerst een preoperatief bloedonderzoek te doen. Dit bloedonderzoek zorgt ervoor dat we het anesthesie-risico zo goed mogelijk in kunnen schatten en de behandeling zo veilig mogelijk uit kunnen voeren. Mochten wij ook bij jongere dieren een bloedonderzoek noodzakelijk vinden dan zullen we dat eerst met u bespreken.

 

Veilige narcose

De behandeling zelf vindt onder narcose plaats. Of het nu een professionele gebitsreiniging of een behandeling met meerdere extracties betreft, de patiënt zal hiervoor onder volledige narcose gebracht worden. Dit doen we door een veilig narcose protocol te maken op basis van de leeftijd en ziektegeschiedenis. Ook het bloedonderzoek helpt ons om de narcose zo veilig mogelijk te laten verlopen. Zelfs de oudste dieren kunnen we op deze manier op een veilige manier behandelen.

U mag erbij aanwezig zijn als uw hond onder narcose gebracht wordt. Onze ervaring is dat honden het erg fijn vinden als hun baasjes erbij zijn als ze in slaap vallen. Ook als u bij de narcose van uw kat wilt zijn, mag u dit aangeven.

 

De gebitsbehandeling

Tijdens de gebitsbehandeling wordt uw huisdier beademd en  gecontroleerd middels hartbewaking. Ook ontvangt hij/zij infuus en ligt deze op een warmtemat en wordt goed ingepakt om het lichaam niet af te laten koelen tijdens de behandeling. Dit wordt tijdens de behandeling frequent gecontroleerd door een assistente.
Alle behandelingen worden gestart met een professionele gebitsreiniging. Na deze reiniging volgt indien nodig een serie van dentale röntgenfoto’s om alle afwijkingen op sporen. Deze afwijkingen worden genoteerd in het score systeem.
De elementen die een behandeling of extractie nodig hebben kunnen meestal in dezelfde operatie behandeld worden.
Desgewenst kan de dierenarts contact met u opnemen na reiniging en de röntgenfoto’s om het vervolg van de behandeling met u bespreken.

 

Recovery

Als de gebitsbehandeling is afgerond wordt uw huisdier naar de recovery gebracht, waar deze rustig kan ontwaken uit de narcose. Ook hier worden parameters zoals ademhaling, hartslag en temperatuur regelmatig gecontroleerd. Wij hebben een aparte honden- en kattenopname om ervoor te zorgen dat de dieren hier zo weinig mogelijk stress van ervaren.
Dit is ook het moment waarbij we contact met u opnemen om u te vertellen hoe de behandeling verlopen is.
Als uw huisdier wat beter wakker is, dan zullen we u op de hoogte stellen en een afspraak maken voor het ophalen.

 

Nacontrole

Een week na de gebitsbehandeling zien we u en uw huisdier graag terug op de praktijk voor een nacontrole van het gebit. Deze controle wordt uitgevoerd door een paraveterinair en geeft u de mogelijkheid om samen met ons de behandeling te evalueren.
Tijdens deze nacontrole zullen we ook preventieve maatregelen te bespreken om te voorkomen dat er snel een nieuwe behandeling nodig is. Hierbij kunt u denken aan het poetsen van de tanden, speciale voeding, supplementen en kleeftandpasta’s. De kosten voor deze nacontrole zijn uiteraard inbegrepen bij de gebitsbehandeling.

Wilt een afspraak inplannen voor intake of heeft u vragen over de behandeling neem dan contact op met de praktijk.

 

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2024 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba