24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456
Gezond blijven

Periodieke controles

Voorkomen is beter dan genezen

Het belang van periodieke controles

Onze huisdieren zijn erg slecht in het laten zien van een probleem aan het gebit. Helaas eten ze in de meeste gevallen gewoon door en merkt u hier als eigenaar weinig van. Wist u namelijk dat 2 van 3 huisdieren ouder dan 3 jaar leeftijd een vorm van gebitsprobleem heeft? En dat naarmate de leeftijd hoger wordt ook deze ratio hard oploopt? Als ze de leeftijd van 8  jaar bereiken heeft zelfs 8 op de 10 huisdieren een gebitsprobleem.

Veel van deze problemen worden gemist als het gebit niet regelmatig gecontroleerd wordt. Wij raden u aan om het gebit van uw huisdier tenminste 1x per jaar door ons te laten controleren. U kunt hiervoor bij ons een afspraak maken op de praktijk. Deze controle kan ook bij een vaccinatie of ander bezoek aan onze praktijk plaatsvinden indien u klant bent van Huisdierenpraktijk Beilen.
Op het moment dat we een gebitsprobleem vermoeden op basis van dit controle moment zullen we een gebitsinspectie en behandeling onder algehele narcose adviseren. Dit is de enige manier om deze problemen juist te behandelen.

In het geval dat uw huisdier gelukkig nog geen gebitsprobleem heeft zullen we u wel over preventieve maatregelen voorlichten.

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2023 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba