24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456
Op weg naar een stralend gebit

Professionele gebitsreiniging

Op weg naar een stralend gebit

Professionele gebitsreiniging

Al onze gebitsbehandelingen starten met een professionele gebitsreiniging. Het doel van deze gebitsreiniging is het verwijderen van alle tandsteen en tandplaque zowel boven als onder de tandvleesrand.
Als alle tandsteen en tandplaque verwijderd is controleren we alle elementen op pocketdiepte, afwijkingen van de kroon zoals fracturen, slijtage of gaatjes en mate van ontsteking rondom het element.
Vervolgens maken we dentale röntgenfoto’s van alle elementen. Deze foto’s zijn cruciaal om te zorgen dat we alle afwijkingen opsporen in het gebit. De helft van het element bestaat namelijk uit wortels, welke niet te beoordelen zijn zonder deze röntgenfoto’s.
Na de reiniging en de foto’s kunnen we een plan maken voor de verdere behandeling. Op deze manier zorgen we ervoor dat alle afwijkingen opgespoord en behandeld worden, zodat het gebit van uw huisdier weer pijnvrij wordt.

Voor het einde van de behandeling polijsten we de aanwezige elementen, zodat ze een mooi glad oppervlak krijgen waar tandplaque minder makkelijk aanhecht. 

Tijdens de gebitsbehandeling wordt de patiënt beademd en  gecontroleerd middels hartbewaking. Hij/zij krijgt infuus, ligt op een warmtemat en wordt goed ingepakt om het lichaam niet af te laten koelen tijdens de behandeling. Dit wordt tijdens de behandeling frequent gecontroleerd door een assistente.

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2024 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba