24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456
Pijnvrij oud worden

De oude patiënt

Pijnvrij oud worden

De oude patiënt

Er is niets mooier dan uw hond of kat fit oud te laten worden! Een pijnvrije oude dag, dat wil iedereen voor zijn of haar huisdier. Helaas is het zo, dat een groot deel van de oudere dieren een verscholen gebitsprobleem bij zich draagt.
Deze problemen zijn pijnlijk, maar vaak niet zichtbaar voor de eigenaar. 
En als ze wel zichtbaar zijn voor de eigenaar, dan is er nog de vraag of deze oude patiënt nog wel behandeld kan worden. Want het dier is toch al op leeftijd en kan dat dan nog wel zo’n narcose?
Ons antwoord is daarop in vrijwel alle gevallen: Ja! Dat kan! Wij geloven dat ieder dier pijnvrij oud moet kunnen worden. 

We kunnen deze oudere patiënten juist goed behandelen. En er geeft ons niets meer voldoening dan een oudere patiënt van de pijnklachten afhelpen. De  behandeling van deze dieren vergt alleen wel meer inspanning en voorbereiding.
Door meer inzicht te krijgen in de gezondheid van het dier kunnen we een veilige narcose op maat maken. Dit betekent wel dat we uw huisdier eerst grondig onderzoeken en een bloedonderzoek uitvoeren.
Bij dieren die nog niet eerder door ons gezien zijn is het ook belangrijk dat we de relevante patiëntengeschiedenis kunnen inzien. Deze kunt u opvragen bij uw dierenarts.

Een compleet beeld

Pre operatief bloedonderzoek

Nadat we uw huisdier hebben onderzocht nemen we bloed af om te controleren op de meest voorkomende ouderdomsziekten. Hierbij kunt u denken aan een verminderde nier of leverfunctie of anemie (verminderde hoeveelheid rode bloedcellen). Ook controleren we katten op een verhoogde schildklierfunctie. 

Mochten we afwijkingen bij uw huisdier aantreffen dan zullen we met u overleggen of we de behandeling kunnen uitvoeren met een aangepast narcosebeleid of dat het juist beter is om eerst verder onderzoek te doen naar een eventuele onderliggende aandoening.

 

 

Anesthesie op maat

Veilige narcose

Met de informatie uit het lichamelijk onderzoek en bloedonderzoek zullen we een narcoseprotocol speciaal voor uw huisdier maken. Dit kan ervoor zorgen dat een dier bijvoorbeeld bepaalde narcosemiddelen juist niet of kleinere hoeveelheden krijgt. Ook kunnen we besluiten een dier aan het infuus te houden totdat hij/zij weer naar huis mag.

Naast deze specifieke aanpassingen aan de narcose is onze praktijk goed uitgerust om oudere dieren veilig te kunnen behandelen. We beschikken over hart- en adembewaking en de mogelijkheid om uw dier te beademen.

Omdat we veel ervaring hebben met deze oude patiënten kunnen we behandeling snel en volledig uit voeren. Zo kunnen we de duur van de narcose beperken, terwijl we wel alle afwijkingen behandelen. Dit draagt ook zeker bij aan een zo veilig mogelijk narcose.

Dieren van alle leeftijden kunnen behandeld worden aan hun pijnlijke gebitsproblemen. Dit kan op een veilige manier, mits we enkele voorzorgsmaatregelen nemen zoals preoperatief bloedonderzoek en aangepaste narcoseprotocollen.

Samen met u als eigenaar besluiten wat nodig is om uw oude huisdier een pijnvrij gebit te bezorgen!

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2024 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba