24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456
Een jarenlange samenwerking

Drents Dierentehuis Beilen

Samenwerking

Het Provinciaal Drents Dierentehuis

Huisdierenpraktijk Beilen is al jaren de vaste praktijk voor het plaatselijke dierenasiel in Beilen: het Provinciaal Drents Dierentehuis.

Dit asiel biedt opvang aan zwerf- en afstandsdieren uit heel Drenthe. Als dierenarts zien wij jaarlijks erg veel dieren langskomen. Het asielwerk is anders dan ons reguliere werk. Doordat er geen eigenaar bij is, heb je direct een 1 op 1 relatie met het dier. Je draagt samen met de medewerkers van het asiel de verantwoordelijkheid voor dat dier.

Het werk is heel afwisselend, uitdagend en interessant. Je ziet aandoeningen die je in de dagelijkse praktijk niet zo vaak ziet. Ook moet je altijd verdacht zijn op infecties die besmettelijk zijn en dus direct een gevaar kunnen vormen voor de andere dieren in het asiel.

Het doel van het asiel is om de dieren een zo prettig mogelijk verblijf te bieden tot zij herplaatst worden bij een nieuwe eigenaar. Wij zien dat er jaarlijks, op een professionele manier, erg veel dieren een nieuw baasje vinden via dit dierenasiel. Het geeft ons als dierenartsen veel voldoening om daar onze bijdrage aan te leveren.

 

Wilt u meer weten over het Drents Dierentehuis in Beilen? Neem dan een kijkje op hun website:

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2024 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba