24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456
Artrose onder controle

Artroseprogramma

Artrose vastgesteld?

Artrose programma

Het komt vaak voor dat dieren naarmate ze ouder worden ook wat stijver en strammer worden en artrose ontwikkelen. Maar het is goed om te weten dat artrose niet leeftijd gebonden is en dat ook jonge dieren hier last van kunnen hebben.

Bij honden wordt gezien dat de hond minder actief is, opstaan gaat moeizamer en de hond is minder graag in beweging. Bij katten valt op dat ze veel slapen, niet meer springen of lang twijfelen om te springen, bij aanraking kunnen ze soms agressief zijn en de vachtverzorging wordt minder. Dit alles kan geweten worden aan gewrichtsslijtage ook wel artrose genoemd. Vaak wordt dit gezien met behulp van een röntgenfoto.

Op de praktijk bieden wij hier een begeleidingsprogramma voor aan. Er wordt samen gekeken welke preventieve maatregelen er genomen kunnen worden en daarnaast wordt gemonitord  hoe de pijnbestrijding werkt, of de klachten verminderen en welke dosering juist is.

U zult hiervoor maandelijks op controle komen bij één van onze assistentes, zij zal dan met u een aantal punten doorlopen om te kijken hoe het gaat en of er aanpassingen nodig zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de beweging, mate van kreupelheid en de preventieve maatregelen zullen aan bod komen.

 

Supplementen

Rek & Strek poeder

Veel dieren hebben baat bij supplementen die zorgen voor ondersteuning bij het soepel houden van pezen, kraakbeen, banden en gewrichten.  Hiervoor hebben wij de Rek & Strek poeder’ in ons assortiment. Dit is een ondersteunend supplement welke uitstekend geschikt is voor:

• Honden op leeftijd
• Drachtige honden
• Honden met overgewicht
• Puppy’s in de groei
• Prestatiehonden (sport- en werkhonden)

Aanvullend diervoeder voor honden.
Rek & Strek poeder is samengesteld uit o.a. Glucosamine, Chrondroïtine, MSM, Hyaluronzuur en Vitamine C.
Het bevat naast deze specifieke gewrichtsvoedingsstoffen, Groenlipmossel (Perna canaliculus) met helende eigenschappen bij belasting en bescherming van de gewrichten.
Deze poeder ondersteunt de normale smering van de gewrichten en draagt bij aan het instandhouden van het kraakbeen.
De Groenlipmossel bevat unieke Omega 3 vetzuren en bouwstenen voor de gewrichten, botten en het kraakbeen.

 

 

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2024 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba