24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456
Samen naar een waardig afscheid

Euthanasie van uw huisdier

Thuis of bij ons in de huiskamer

Euthanasie van een geliefd huisdier

Afscheid nemen van een huisdier is altijd verdrietig, dit beseffen wij ons maar al te goed.

Wij dragen graag een steentje bij aan een mooi afscheid en daarom hebben wij hiervoor een aparte ruimte gerealiseerd, onze ‘huiskamer’. Hier kunt u in alle rust, in huiselijke sfeer,  afscheid nemen van uw huisdier.

Uiteraard kan de dierenarts ook bij u thuiskomen als u dat prettiger vindt. U betaald van vanzelfsprekend iets meer voor de thuisvisite.
(Binnen een straal van 20km komen we bij u thuis. Woont u verder weg, dan is dit altijd in overleg en rekenen wij een extra bijdrage.) Uw huisdier dient wel bekend bij ons te zijn.

 

 

Wat houdt de euthanasie in?

Voor honden en katten gebruiken wij verschillende procedures. Bij beide procedures wordt het dier eerst gesedeerd (in slaap gebracht). Na dit kleine prikje (in de spier of onder de huid) valt het dier rustig in een diepe slaap. In uw armen of op zijn/haar favoriete kleedje. Vervolgens, na inwerking van de medicatie, zal het laatste prikje (de euthanasie) gegeven worden, waarna het dier na enige tijd zal overlijden. De dierenarts vertelt altijd wat hij of zij doet en wat er zal gaan en kan gaan gebeuren. Ook kinderen kunnen, wat ons betreft, gewoon bij de euthanasie aanwezig zijn.

 

Begraven of cremeren?

Na het overlijden

Het is verstandig om van tevoren goed na te denken over wat de mogelijkheden zijn na overlijden: er kan gekozen worden voor crematie, begraven of destructie. Het crematorium kan uw overleden huisdier bij de praktijk ophalen of u kunt hem/haar daar zelf naar toe brengen. Er kan tevens gekozen worden voor individuele crematie of collectieve crematie. Enkel bij individuele crematie bestaat er de mogelijkheid om de as terug te ontvangen. Wanneer gekozen wordt voor begraven, kan dit via het crematorium of het huisdier kan in eigen tuin begraven worden.  Wanneer u voor destructie kiest, dan wordt het overleden huisdier bij de praktijk opgehaald.

Vragen? Neem gerust contact met ons op.

Zijn we niet te vroeg?

Vaak is het moeilijk om te bepalen wanneer het moment aangebroken is om te kiezen voor euthanasie, omdat het heel geleidelijk slechter gaat met uw huisdier. Een dierenarts, die het dier niet iedere dag ziet, kan daarbij helpen. Het kan heel waardevol zijn om bij twijfel over de kwaliteit van leven van een huisdier op een speciaal adviesconsult te komen bij de dierenarts. De dierenarts onderzoekt uw huisdier en bespreekt vervolgens de gezondheid en gesteldheid van het huisdier. Ook hebben we een speciaal boekje om thuis op een rustig moment goed door te lezen: “Zijn we niet te vroeg”, geschreven door dierenarts Hugo van Duijn. De dierenarts heeft tijdens zo’n consult de tijd om met u de kwaliteit van leven van uw huisdier te bespreken. Vragen van praktische en emotionele aard over de gang van zaken bij euthanasie kunnen dan tevens gesteld worden.

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2024 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba