24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456
Wat doen wij?

Knie operaties

Wat doen wij?

Knie operaties bij hond en kat

Bij ons in de praktijk zien we regelmatig patiënten met knieproblemen. Denk bijvoorbeeld aan een gescheurde voorste kruisband of een patella luxatie. Hierbij is een operatieve ingreep noodzakelijk. Deze operaties kunnen we in onze eigen praktijk uitvoeren. Onze dierenarts Gerard Willemse heeft zich hierin gespecialiseerd en zijn ingrepen leveren goede resultaten.

Niet alle praktijken bieden deze operaties aan. Ook als u klant bent bij een andere praktijk kunt u (zonder doorverwijzing) bij ons terecht. Voor de ingreep, maar óók voor een adviesgesprek of second opinion.

Voorste kruisband letsel

TTA of stabilisatie met teugel

Kruisband problemen komen regelmatig voor bij de hond. De knie is pijnlijk, doordat het gewricht instabiel is geworden. Zodra de poot belast wordt, schuiven de botdelen langs elkaar. Er zijn verschillende technieken om de knie weer stabiel te krijgen en zo de oorzaak van de pijn weg te nemen. Welke methode het beste is, is afhankelijk van de leeftijd, ras, gewicht en karakter van uw dier. Tijdens de operatie worden de restanten van de kruisband weggenomen en de meniscus (voor zover dat mogelijk is) geïnspecteerd.

Voor het bewerkstelligen van de stabilisatie bieden wij 2 technieken aan: de TTA techniek en de stabilisatie door middel van een teugel (bandje).

TTA (Tuberositas Tibiae Advancement) techniek

Deze techniek kan toegepast worden bij zowel kleine als grote honden. Met deze techniek wordt de kam van het scheenbeen naar voren verplaatst. De krachten die een rol spelen in de knie worden hierdoor anders verdeeld. Hierdoor vervalt de taak die de kruisband normaal gesproken heeft. De knie kan weer stabiel belast worden, zonder dat de kruisband zelf vervangen hoeft te worden. Er zijn verschillende uitvoeringen van deze techniek (TTA, TTA rapid, TTA 2) die echter allemaal hetzelfde doel bewerkstelligen.

De kosten voor deze operatie: vanaf €1375,-

Stabilisatie met teugel (bandje)

Voor honden tot 20 kg kan volstaan worden door te stabiliseren middels het plaatsen van een teugel. Tijdens de operatie wordt er een sterke nylon band (trekgewicht tot 50 kg) aangebracht. Het bandje ligt net buiten het kniegewricht, zodat het geen irritatie in het gewricht zelf kan veroorzaken. Het bandje loopt om een klein bot (de fabella), achter de knie langs naar voren en gaat daar door een tunnel die aan de voorkant van de knie wordt gemaakt.

De kosten voor deze operatie: vanaf €825,-

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2023 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba