24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456
Wat doen wij?

Echo’s en röntgen

Wat doen wij?

Echo’s en röntgen

Onze praktijk beschikt over een echo-apparaat en ook over digitale röntgenapparatuur. Het grote voordeel van digitale röntgen is dat de foto’s niet meer ontwikkeld hoeven te worden. Ze zijn direct op het scherm zichtbaar. Hierdoor kunnen we snel zien of er afwijkingen zijn en dit direct met u bespreken.

Aangezien wij ook veel tandheelkundige behandelingen verrichten bij huisdieren is onze gebitsruimte voorzien van een dentale digitale röntgen. Dit is een röntgenapparaat speciaal voor het maken van gebitsfoto’s. Voor meer informatie over onze tandheelkundige behandelingen verwijzen wij u naar deze link.

Röntgenfoto’s

Wij zijn gecertificeerd in het maken van officiële HD- en ED-foto’s. Met behulp van deze foto’s kan de kwaliteit van de heupen en ellebogen worden bepaald.
Om verantwoord te kunnen fokken, is het belangrijk om van te voren heup- en/of elleboogfoto’s van het dier te laten maken. De officiële foto’s sturen wij op naar de Raad van Beheer, die de foto’s zal beoordelen.

 

 

Echografie

Ons echo apparaat wordt ingezet indien er aanvullend onderzoek naar de organen gedaan moet worden. Alle organen kunnen in principe bekeken en beoordeeld worden. Ook kunnen wij hiermee een dracht bevestigen.
Kortom: ons echo apparaat is voor ons een grote aanvulling in de praktijk.

Echo onderzoek is in de meeste gevallen niet pijnlijk en kan meestal zonder sedatie plaatsvinden, wat voor het dier een prettige bijkomstigheid is.

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2023 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba