24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456
Een gezond gewicht

Afvalprogramma

Heeft uw huisdier overgewicht?

Ongeveer 35% van de huisdieren in Nederland is te dik; ze lijden aan obesitas of overgewicht.

Hoe het komt dat een huisdier overgewicht heeft, kan verschillende oorzaken hebben.

Eigenlijk is het altijd de balans tussen de hoeveelheid eten, energie en hoeveelheid beweging.

Het kan zijn dat uw dier weinig beweegt en daardoor energie overhoudt. Ook leeftijd speelt een rol, een ouder dier heeft minder energie nodig. De hormoonhuishouding van een dier zegt ook veel over de energiebehoefte, een gecastreerd dier heeft veel minder energie nodig dan een ongecastreerd dier. Daarnaast zijn er natuurlijk medische oorzaken van overgewicht, denk hierbij bijvoorbeeld aan een traag werkende schildklier of aandoeningen waardoor er minder beweging mogelijk is.

Overgewicht brengt net als bij mensen gezondheidsrisico’s met zich mee. De kans op suikerziekte bij zwaarlijvige katten is 2 tot 4 keer zo hoog dan bij slanke katten. Bij zwaarlijvige dieren slijten de gewrichten veel sneller en is het uithoudingsvermogen een stuk minder. Daarnaast heeft het een nadelig effect op de algehele lichamelijke conditie en weerstand.

Het beste is daarom om deze risico’s zoveel mogelijk te beperken en ervoor te zorgen dat uw huisdier mooi op gewicht is en blijft.

 

 

Afvallen is maatwerk

Ons afvalprogramma

Onze ervaring is dat veel eigenaren het lastig vinden om hun huisdier op gewicht te houden. We willen ze toch graag verwennen met allerlei lekkers. En die oogjes kijken ons zo smekend aan…. Maar goed is het niet!

Wij bieden als praktijk een programma aan waarin wij u begeleiden in het afvalproces van uw huisdier. Dit is een programma op maat, er wordt niet alleen gekeken naar de voeding en beweging. We maken samen een plan wat bij uw situatie past en wat voor u haalbaar is. Om de juiste begeleiding te kunnen bieden zal er maandelijks een weegmoment zijn op de praktijk. Aan de hand hiervan wordt het advies met betrekking tot voedingsgift en beweging indien nodig aangepast.  In ons assortiment hebben wij een speciale dieetvoeding, dit is een smakelijke voeding met weinig calorieën en veel vezels. Deze vezelrijke voeding bevordert gewichtsverlies maar zorgt ervoor dat uw dier wel een verzadigt gevoel heeft. Voor sommige dieren is het verstandig om deze voeding in te zetten. Ook hierin zullen wij u adviseren en een advies op maat geven.

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2024 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba