24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456

Volg de algemene tips op (zie ‘Hoe kan ik oudjaarsavond zo rustig mogelijk laten verlopen voor mijn hond?’). Wij kunnen bij ernstige vuurwerkangst Sileo voorschrijven voor uw huisdier.

Sileo is een product dat helpt ter vermindering van acute angst en stress die samenhangt met geluid. Het is een plakkerige gel die toegediend wordt op het mondslijmvlies. Niet op of onder de tong, maar achter in de wangzak. 
Het advies is om Sileo toe te dienen wanneer de eerste tekenen van angst worden vertoont. De toe te dienen dosering is afhankelijk van het lichaamsgewicht van de hond. Wanneer de hond angst blijft vertonen kan de dosering herhaalt worden met tussenpozen van 2 uur, tot een totaal van 5 keer. Nadien dient er een tussentijd van 12 uur ingelast te worden.

Mocht uw hond erg angstig zijn en heeft u de mogelijkheid, dan kunt u er voor kiezen om naar een rustige plek te gaan. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiepark is een bosrijke omgeving. 

Bij elke medicatie is het belangrijk dat uw dier in goede gezondheid verkeerd. Twijfelt u hieraan, laat uw huisdier dan onderzoeken door de dierenarts voordat u met de medicijnen begint. 

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Ook als u vlak voor oud en nieuw nog maatregelen wilt treffen, kunt u ons bellen voor advies.

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2024 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba