24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456
  • Na de sterilisatie krijgt 2 tot 5 procent van de teven last van urine-incontinentie. De oorzaak is het wegvallen van het hormoon oestradiol, waardoor de sluitspier van de blaas slapper wordt. De teef kan dan, als ze in rust is, wat urine verliezen (meestal in de mand tijdens het slapen). Dit is overigens goed te behandelen. Bij een aantal grote rassen zoals de Boxer, Dobermann, Old English sheepdog, Weimaraner, Riesenschnauzer, Bouvier en Ierse setter, maar ook bij de Dwergpoedel kan de kans op urine-incontinentie oplopen tot 10 procent na de sterilisatie. Uit recent onderzoek blijkt dat het risico kleiner wordt als de teef eenmaal loops geweest is. Vandaar dat ons advies is om de teef pas na de eerste loopsheid te steriliseren. 
  • De kans op overgewicht neemt toe. Daarom is ons advies om na de sterilisatie het dieet aan te passen en over te stappen op een voeding speciaal voor gecastreerde en gesteriliseerde honden. 
  • Bij langharige honden kan een vachtverandering optreden. 
  • De hond moet een ingreep ondergaan hetgeen natuurlijk niet leuk is. Het operatierisico is heel erg klein maar nooit helemaal nul. Zie ook onze pagina Narcose-beleid
De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2024 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba