24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456
Neem een kijkje

Opname en recovery

Opname en recovery

Wij maken een bezoek aan onze kliniek zo prettig mogelijk voor de dieren. Daarom is onze kliniek voorzien van twee aparte opname en recovery ruimtes. Hierdoor kunnen we de dieren goed van elkaar gescheiden houden. We gebruiken de ene ruimte voor honden en de andere voor katten. Ze hebben dan geen zicht op elkaar. Patiënten die langere tijd bij ons verblijven, krijgen de beschikking over een extra ruim verblijf. Verder hanteren wij verschillende benaderingswijzen per diersoort.

Honden

Honden voelen een sterke band met hun baasje. Daarom vragen we hondeneigenaren om hun dier te vergezellen bij de toediening van de narcose in de opnamelocatie. Als het dier na de ingreep in de recovery bijkomt, hebben wij de eigenaar van te voren gebeld.

Katten

Katten zijn heel gevoelig voor geuren. Daarom vragen we katteneigenaren een kleedje van thuis mee te geven in de reismand. Zowel de (geopende) mand als het kleedje van thuis zetten wij in het verblijf van de betreffende poes of kater. Als er meerdere katten tegelijk worden opgenomen, maken we gebruik van een verstuiver met kattenferomonen (van het merk Feliway). Deze feromonen kalmeren de dieren.

Weer naar huis

Tot aan het ontslag houden wij alle patiënten goed in de gaten om complicaties te voorkomen. Zo nemen we regelmatig de temperatuur op en controleren we of de gehechte wond mooi dicht blijft.

Alle patiëntjes die geopereerd zijn, mogen pas naar huis als ze weer helemaal wakker zijn. Honden vertrekken over het algemeen sneller dan katten omdat ze onrustiger zijn, maar altijd pas als ze zelf normaal lopend kunnen vertrekken.

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2024 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba