24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456
Neem een kijkje

Röntgen- en echoruimte

Röntgen- en echoruimte

Met de apparaten in onze röntgen- en echoruimte kunnen wij een goed beeld verkrijgen van het inwendige van dieren. Zo kunnen wij zien of een bot gebroken is en hoe de breuk loopt, we kunnen tumoren opsporen, vergroeiingen in kaart brengen en gaatjes in de achterste kiezen detecteren. Zodra wij weten wat er inwendig aan de hand is, zijn wij beter in staat dieren gericht te helpen.

Röntgenapparatuur

Met ons digitale röntgenapparaat kunnen wij het inwendige van de meeste lichaamsdelen fotograferen. Digitaal betekent dat de röntgenfoto’s die we maken, direct in ons computerscherm verschijnen.

Voor gebitsfoto’s hebben wij een dentaal röntgenapparaat, tevens digitaal. Deze staat in de gebitsruimte zodat we tijdens een gebitsbehandeling direct op het scherm zien hoe het o.a. met de wortels van de tanden en kiezen gesteld is.

Omdat onze medewerkers veel röntgenfoto’s maken, zijn ze verplicht om loodschorten, handschoenen en schildklierbeschermers te dragen. Onze apparatuur geeft echter zeer weinig straling af en wordt regelmatig gecontroleerd.

Echoapparaat

Ons echoapparaat gebruiken we bijvoorbeeld om vast te stellen of een dier drachtig is (zwanger). We kunnen dan zien hoe de kleintjes zich in de baarmoeder ontwikkelen. Het echoapparaat kunnen we ook gebruiken om in de buik organen, de blaas en de darmen te onderzoeken.

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2024 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba