Wij helpen je graag
Wij hebben een aantal adviesbrieven voor u klaar gezet waarin handige tips klaar staan voor tijdens een operatie. Daarnaast hebben wij alvast wat veelgestelde vragen en antwoorden voor u neergezet.
Heeft u een andere vraag? Neem dan snel contact met ons op.
Gezond blijven is belangrijk
Daarom hebben wij een adviesbrieven geschreven met handige tips. In de brieven staat wat u het beste kan doen voor de operatie, de dag van de operatie en de dag na de operatie.
Meer weten over de beste zorg van jouw huisdier?
Op deze pagina zijn de antwoorden te vinden op de vragen die ons het meest gesteld worden. De veelgestelde vragen staan hieronder, gesorteerd naar dier en onderwerp. Klik op de vraag en het antwoord verschijnt eronder.
Staat uw vraag er niet tussen? Of is het antwoord niet duidelijk genoeg? Schroom dan niet en neem contact met ons op.
Onze veelgestelde vragen
Hond: Castratie reu
Wanneer vindt de wondcontrole plaats na castratie van mijn reu?
Na ongeveer tien dagen voeren we een wondcontrole uit om te zien of de wond goed is hersteld. Deze controle is inbegrepen bij de prijs van de castratie.
Wat is de beste leeftijd om mijn reu te laten castreren?
Als algemene richtlijn houden wij aan dat een reu gecastreerd kan worden vanaf een leeftijd van 6 maanden. Het is echter wel zo dat bepaalde rassen beter langer intact kunnen blijven vanwege bijvoorbeeld verhoogde kans op gewrichtsproblemen op latere leeftijd als ze te vroeg gecastreerd worden. Wij adviseren u dan ook om met ons te overleggeen voor een advies op maat voor uw hond en situatie.
Wat zijn de voordelen van de castratie van mijn hond?
Reuen worden na de castratie onvruchtbaar, maar dat is voor eigenaren meestal niet de belangrijkste reden om hun hond te ‘laten helpen’. Veel vaker is het doel één of meer van de onderstaande voordelen.
- Castratie voorkomt en vermindert hyperseksueel gedrag. Sommige reuen bespringen elke teef of vertonen rijgedrag ten opzichte van mensen en laten zich daarbij slecht corrigeren. Verder kunnen reuen weglopen als ze een loopse teef hebben geroken of van slag raken.
- Reuen worden meestal rustiger na een castratie.
Hond: Operatie
Mag ik contact met uw praktijk opnemen over mijn dier na een ingreep?
Ja, als u zich na een ingreep zorgen maakt over uw dier, mag u altijd contact met ons opnemen. Ook als u nog vragen heeft, bent u van harte welkom om die aan ons te stellen.
Is er sprake van spoed? Ook dan zijn wij buiten openingstijden 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar, op alle dagen van het jaar.
Wat zijn de kosten van de nacontrole van de operatie van mijn hond?
Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.
Wanneer vindt de wondcontrole na de operatie van mijn hond plaats?
Ongeveer tien dagen na de operatie zien wij uw hond graag weer terug voor controle van de operatiewond. Als er uitwendige hechtingen zijn geplaatst zullen deze verwijderd worden.
Hond: Sterilisatie teef
Wanneer vindt de wondcontrole na de sterilisatie van mijn teef plaats?
Na ongeveer tien dagen voeren we een wondcontrole uit om te zien of uw hond goed is hersteld. Deze controle is inbegrepen bij de prijs van de sterilisatie.
Wat is de beste leeftijd om mijn teefje te laten steriliseren?
Met de huidige inzichten is ons advies om uw teef twee maanden na de eerste loopsheid te laten steriliseren. Hierdoor neemt de (betrekkelijk kleine) kans op urine-incontinentie verder af en wordt de kans op de ontwikkeling van melkkliertumoren heel klein.
Ik heb een reu en een teef, maar wil geen pups. Wie kan ik het beste ‘laten helpen’?
In dit geval adviseren om uw teefje te laten steriliseren. Teefjes hebben namelijk een grotere kans dan reuen op toekomstige, medische problemen als ze niet worden ‘geholpen’.