24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456
Onze aanpak

Katvriendelijk

Wat is katvriendelijk?

Katten zijn bijzondere dieren, ze leven in een wereld van geuren en zijn heel gevoelig voor stress. Daarom maken we een bezoek aan onze kliniek zo plezierig mogelijk voor poezen en katers. Huisdierenpraktijk Beilen is een katvriendelijke praktijk.

Om katvriendelijk te worden, voldoet onze praktijk aan een aantal kenmerken:

 • U kunt uw kattenmandje in de wachtkamer op de hoge ‘kattenparkeerplaatsen’ neerzetten. Vanaf deze plek heeft uw poes of kater meer overzicht op de ruimte. Dit vinden katten prettig.
 • We doen ons uiterste best om de wachttijd zo kort mogelijk te houden door op afspraak te werken.
 • We maken gebruik van een verstuiver met kattenferomonen (van het merk Feliway). Hier worden katten rustig van.
 • Indien uw kat opgenomen moet worden, beschikken wij over een speciale kattenopname. Deze is gescheiden van de hondenopname en geeft uw kat bovendien geen zicht op andere katten, waardoor agressief gedrag voorkomen wordt.
 • Onze dierenartsen benaderen u kat rustig.
 • In de opnamelocatie beschikt uw kat altijd over water, een kattenbak en een schuilplekje.
 • Als het mogelijk is, laten we uw kat in zijn reismandje zitten tijdens het consult bij de dierenarts. Dit vinden ze prettiger.
 • Katten zijn erg gevoelig voor geuren. Daarom vragen wij u een eigen kleedje mee te nemen, waarop uw kat onderzocht kan worden. De bekende geur van thuis kan uw poes of kater kalmeren.

Wat kunt u zelf doen?

Om een bezoek aan onze praktijk voor je kat zo ontspannen mogelijk te laten verlopen, kunt u vooraf gelukkig veel zelf doen:

 • Kies uit het ruime aanbod voor een katvriendelijk reismandje. Dit is een mandje waar uw kat gemakkelijk ingezet en uitgehaald kan worden. De reismandjes die aan de bovenkant geopend kunnen worden, zijn vaak het meest praktisch; katten laten zich hier vaak gemakkelijker in zetten. Het gebruik van rieten manden raden wij af, katten zijn hier vaak moeilijk uit te halen en deze manden zijn slecht schoon te maken.
 • Laat uw kat vooraf wennen aan het reismandje. Hiermee voorkomt u dat het vervoeren van de kat een strijd wordt. Zet het reismandje ruim voor het dierenartsbezoek in uw huis. Maak het aantrekkelijk door er een kleed in te leggen dat vertrouwd ruikt. Ook kunt u de kat in de mand voeren of wat lekkers geven. Als u de mand thuis zonder bovenkant neerzet, zal het een echt mandje voor uw kat zijn.
 • Katten vinden het fijn om hun eigen, vertrouwde geur om zich heen te hebben. Neem daarom een kleedje mee naar onze praktijk waarop het onderzoek kan plaatsvinden. Dit kan bijvoorbeeld het kleedje zijn dat al bij u thuis in het mandje lag om uw kat eraan te laten wennen.
 • Wij raden aan om tijdens het vervoer een handdoek over het gehele reismandje te leggen. Zo beperkt u de prikkels voor uw kat.
Is uw kat erg stressgevoelig?

Voor zeer stressvolle katten hebben wij een ‘medicijn’ om te zorgen dat katten het bezoek aan onze praktijk iets minder stressvol ervaren. Denkt u dat uw kat hiervoor in aanmerking komt neem dan gerust contact met ons op zodat wij u hierover kunnen informeren.

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2024 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba