24/7 bereikbaar: 0593 - 522 456, ook voor spoed
Afspraak maken 0593 - 522 456
Onze aanpak

Dierenwelzijn staat centraal

Onze aanpak

Dierwelzijn staat centraal in onze praktijk

Dierwelzijn staat centraal in onze praktijk. Meer informatie over hoe wij dit concreet maken in onze aanpak, leest u hieronder.

Werkwijze

Dierwelzijn staat bij ons voorop. Ten eerste hebben we het dan over de lichamelijke gezondheid van dieren. Om die te behouden, stimuleren of herstellen, houden we onze kennis actueel, we volgen de medische innovatie op de voet en we gebruiken moderne apparatuur. Dierwelzijn heeft uiteraard ook te maken met de belevingswereld van dieren. En ook daarin investeren we.

Voeding

Voeden is meer dan uw dier eten geven. Goede voeding bevat hoogwaardige ingrediënten, samengesteld in de juiste verhouding en hoeveelheid. Wat de juiste samenstelling is, is afhankelijk van de leeftijd, het ras en de grootte van jouw huisdier. Is uw dier drachtig, zogend, gesteriliseerd of gecastreerd, actief of passief? Dan heeft hij of zij ook een bepaalde voedingsbehoefte. Op onze praktijk bestaat het assortiment uit verschillende, hoogwaardige en specialistische (dieet)voeding voor honden en katten. Deze voeding is verkrijgbaar in zowel droog- als natvoer.

Euthanasie

Het afscheid moeten nemen van een geliefd huisdier is ontzettend moeilijk. Wij hechten veel waarde aan het juist begeleiden van de eigenaren. Wij begeleiden het proces naar het afscheid nemen toe en tijdens het afscheid nemen.

Katvriendelijk

Katten zijn bijzondere dieren, ze leven in een wereld van geuren en zijn heel gevoelig voor stress. Daarom maken we een bezoek aan onze kliniek zo plezierig mogelijk voor poezen en katers. Huisdierenpraktijk Beilen is een katvriendelijke kliniek.

Narcose beleid

De narcose zorgt ervoor dat dieren tijdens operaties niet bij bewustzijn zijn, geen pijn voelen en hun spieren ontspannen. De keuze voor bepaalde narcosemiddelen is afhankelijk van de diersoort, het gewicht, de leeftijd, de gezondheid en de operatietijd. Onze dierenartsen gaan uit van het meest recente narcose-protocol. Dit wil zeggen dat we in principe een mengsel maken van verschillende narcosemiddelen, omdat er dan in totaliteit minder middelen nodig zijn. 

Knaagdieren

Konijnen en knaagdieren: Of het nu gaat om een kleine muis of een Vlaamse reus: onze dierenartsen hebben veel ervaring met de geneeskundige zorg voor deze dieren. Wil je weten wat we voor uw konijn of ander knaagdier kunnen betekenen? Neem dan contact op met onze praktijk.

De eerste keer?

Bel ons & kom langs

Contact

© 2024 Huisdierenpraktijk Beilen
Online vooruit met Webba